- Søkemotoroptimalisering & Markedsføring

Øk din synlighet og rangering i søkemotorer

 

Søkemotoroptimalisering og søkemotor markedsføringsstrategier er teknikker som brukes for å forbedre nettsiden sin synlighet og rangering i søkemotorer som Google og Bing. Dette kan gjøres ved å jobbe med søkeordsanalyse og websideoptimalisering, oppbygging av koblinger, og innholdsmarkedsføring. Disse strategiene gjør det lettere å finne siden din og kan øke trafikken på nettstedet ditt.

En liten ordbok: 

SEO: Search Engine Optimisation

SEM: Search Engine Marketing

SERP: Search Engine Result Page

PPC: Pay Per Click

Plugin: Et program som legger til nye funksjoner eller utvider funksjonaliteten til en eksisterende applikasjon.

– Søkemotor optimALIsering

Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

SEO (søkemotoroptimalisering) er en nødvendig del av enhver moderne nettside, fordi det hjelper med å sikre at en nettside vises fremhevet i søkemotorer som resultatsider (SERPs). Dette er avgjørende for å drive organisk trafikk til en nettside. SEO bruker en kombinasjon av teknikker og strategier for å øke synligheten til en nettside i søkemotoren. Dette inkluderer å optimalisere innhold som titler, metabeskrivelser og nøkkelord, samt å optimalisere bilder, forbedre sidens hastighet og bygge tilbakelenker. 

 

SEO måles gjennom ulike målinger som nøkkelordplasseringer, organisk klikkfrekvens og tidsbruk på nettstedet. Søkemotorer bruker algoritmer for å avgjøre hvilke nettsteder som vises i deres organiske resultater. SEO hjelper til med å sikre at en nettside er designet og strukturert på en måte som søkemotoralgoritmene vil gjenkjenne og belønne. Dette hjelper med å øke nettstedets synlighet, noe som igjen hjelper med å drive mer organisk trafikk til nettstedet. 

SEO er også viktig for å måle effektiviteten av kvaliteten på søkemotoroptimaliseringen til en nettside. SEO-målinger som nøkkelordenes plasseringer, organisk klikkfrekvens og tidsbruk på nettstedet gir verdifull innsikt i hvor effektiv kvaliteten på søkemotoroptimaliseringen til en nettside er. Ved å overvåke disse målingene, kan administratørene av nettstedene gjøre endringer og justeringer i deres SEO-tiltak for å optimalisere ytelsen og synligheten til nettstedet i søkemotor resultatene.

– Hvordan man skaper en vellykket SEO strategi

Slik utvikler vi en innholdsstrategi som når frem til riktig målgruppe

For å utvikle en strategi må vi først planlegge hva slags type innhold du ønsker å vise fram for din tiltenkte målgruppe. Etter det kan vi starte prosessen med å produsere innholdet, måle og analysere resultatene og administrere strategin din. Dette vil gjøre det mulig å sikre at innholdet faktisk når de riktige målgruppene, er relevant og engasjerende, og blir publisert på riktig tidspunkt.

Ønsker man å drive mer trafikk til et allerede velfungerende og søkemotoroptimalisert nettsted kan man bruke verktøy som SEM, eller søkemotor markedsføring. Dette er et kraftig verktøy for bedrifter i alle størrelser. Det er en form for online annonsering som involverer promotering av nettsteder gjennom søkemotorer som Google og Bing.

1. Planlegging

—-

Det første steget i å utvikle en innholdsstrategi er å lage en plan for hva slags type innhold du ønsker å lage. Dette kan inkludere å bestemme seg for temaer, formater og målgrupper du ønsker å nå. Vurder alltid hensikten med innholdet, hvem du ønsker å engasjere, ønskede resultater og eventuelle branding- eller markedsføringsmål. 

2. Skape innhold

—-

Når du har utarbeidet en plan, er det på tide å begynne å lage innhold. Dette kan innebære å samarbeide med influencere og bransjeeksperter, utvikle kreative visuelle uttrykk, skrive innhold til blogger og sosiale medier, og å lage videoer som skal deles på nettstedet ditt og i sosiale medier.

3. Måling og analyse

—-

Etter å ha publisert innhold er det viktig å spore hvordan det faktisk fungerer. Dette kan gjøres med analyseverktøy, undersøkelser, og tilbakemeldinger fra kundene. Dette vil gi deg en forståelse av innholdets suksess og identifisere områder som kan forbedres.

4. Administrere

—-

Når du har en forståelse av ytelsen til innholdet ditt, kan du bruke denne informasjonen til å administrere og gjøre tiltak i  innholdsstrategien din. Dette kan innebære å optimalisere innholdet for å sikre at det når de riktige målgruppene, kuratere innhold for å sikre at det er relevant og engasjerende, og planlegge innhold for å bli publisert på riktig tid og sted.

Kontakt oss

+47 984 17 296
kontakt@lithdesign.no